"НОВИНИ І ПЕРСПЕКТИВИ МЕДИЧНОЇ НАУКИ"

Вельмишановні колеги!

 

Запрошуємо Вас до участі у XXІV науковій медичній конференції студентів та молодих учених «Новини і перспективи медичної науки», яка проходитиме у форматі кафедральних і міжкафедральних секційних онлайн засідань. Рекомендований термін проведення засідань – протягом квітня 2024 року.

 

НАУКОВА ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ ВКЛЮЧАЄ ТАКІ ОСНОВНІ НАПРЯМКИ:

 

·  Акушерство та гінекологія (01)

·  Анестезіологія та інтенсивна терапія, медицина катастроф (02)

·  Гігієна та екологія (03)

·  Інфекційні, шкірні та венеричні хвороби (04)

·  Біохімія та медична біохімія (05)

·  Мікробіологія, вірусологія, імунологія та епідеміологія (06)

·  Морфологія та експериментальна медицина (07)

·  Неврологія та офтальмологія (08)

·  Онкологія та медична радіологія (09)

·  Оториноларингологія (10)

·  Педіатрія (11)

·  Психіатрія та медична психологія (12)

·  Соціальна медицина та організація охорони

 здоров’я (13)

·  Фізична реабілітація, спортивна медицина та валеологія (14)

·  Стоматологія (15)

·  Терапія (16)

·  Урологія (17)

·  Фармакологія, фармація, промислова фармація (18)

·  Хірургія, травматологія та ортопедія (19)

·  Військова медицина (20)

 

Матеріали наукових робіт, підготовлені за результатами доповідей та їх обговорення при проведенні засідань, після відповідної перевірки на плагіат будуть опубліковані у збірнику конференції. Електронна версія буде розміщена на офіційному сайті Ради молодих вчених ДДМУ (rmv.dmu.edu.ua) у розділі «Студентське наукове товариство» та надіслана на електронну пошту контактної особи авторського колективу після 3 червня 2024 року.

 

ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ

До опублікування приймаються статті або тези. Роботи, направлені для участі у конференції, не повинні бути раніше опублікованими або направленими для публікації до інших видань.

 Вимоги до оформлення статей

Текст оформлюється через 1,0 інтервали, перенос слів – автоматичний, гарнітура Times New Roman, розмір 14 пт; у редакторі Microsoft Word. Відступ абзацу – 10 мм. Береги з усіх боків – по 20 мм; формат файлу *.doc, *.docx чи *.rtf. 

 При оформленні статті до неї додається:

 Структура статті:

У тексті оригінальної статті необхідно додержуватись наступної послідовності обов’язкових складових: вступ, мета, матеріали та методи, результати та їх обговорення, підсумок (або висновки),  висловлення подяки (у разі потреби), перспективи подальших розробок, список літературних джерел.

Обсяг оглядової статті повинен становити від 5 до 10 сторінок машинопису, оригінальної статті – від 5 до 8 сторінок, інших матеріалів – за узгодженням з організаційним комітетом.

Список використаних джерел формується автором за його вибором одним із таких способів: 

Бібліографічний опис списку використаних джерел може офорлятися автором одним із рекомендованих стилів оформлення списку наукових публікацій, а саме: MLA (Modern Language Association) style, APA (American Psychological Association) style, Harvard style,Vancouver style.

 Вимоги до оформлення тез

Текст оформлюється через 1,0 інтервали, перенос слів – автоматичний, гарнітура Times New Roman, розмір 14 пт; у редакторі Microsoft Word. Відступ абзацу – 10 мм. Береги з усіх боків – по 20 мм; формат файлу *.doc, *.docx чи *.rtf.  Обсяг від 1 до 3 сторінок.

 При складанні тез треба дотримуватись чіткої структури:

· Прізвище та ініціали автора та, якщо є, співавторів роботи;

· Назва роботи українською чи англійською мовою (великими літерами);

· Місто, країна;

· Повна назва навчального, лікувального чи науково-дослідного закладу (у т.ч. кафедри), на базі якого виконана робота;

· Далі – основна частина, в якій потрібно описати мету та завдання, які ставив перед собою автор, матеріали та методи досліджень, результати та висновки. Не допускається наявність у тексті нерозшифрованих абревіатур та скорочень. Усі скорочення (за винятком загальноприйнятих одиниць виміру) можуть бути використані лише після згадування повного терміну;

Приклад:

Є.Г.Грабовська

ЗНАЧЕННЯ РІВНЯ ЗАГАЛЬНОГО ІМУНОГЛОБУЛІНА Е В ПЕРЕБІГУ ПОЛІНОЗУ

м. Дніпро (Україна)

Дніпровський державний медичний університет, кафедра сімейної медицини ФПО

  


УМОВИ ДРУКУ У ЗБІРНИКУ КОНФЕРЕНЦІЇ

Матеріали приймаються до 3 травня 2024 року включно. Після зазначеної дати роботи розглядатися НЕ БУДУТЬ.

Електронна версія збірника буде розміщена на офіційному сайті Ради молодих вчених ДДМУ (rmv.dmu.edu.ua) у розділі «Студентське наукове товариство» та надіслана на електронну пошту контактної особи авторського колективу після 3 червня 2024 року.

 

Матеріали конференції приймаються на електронну адресу konf.dp@gmail.com. До листа слід прикріпити 2 файли за наступним переліком:

1. Електронну версію тексту статті або тез. При цьому назва файлу повинна містити прізвище першого автора кирилицею та номер секції (приклад: Грабовська_16.doc).

2. «Відомості про авторів» . У цьому файлі необхідно зазначити посаду автора/авторів, назву обраної секції, телефон контактної особи,  E-mail;

 

Електронна версія збірника буде розміщена на офіційному сайті Ради молодих вчених ДДМУ (rmv.dmu.edu.ua) у розділі «Студентське наукове товариство».

 

КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ:

 

Електронна адреса: konf.dp@gmail.com

Сайт: rmv.dmu.edu.ua

 

Контактні телефони: Ніна БОНДАРЕНКО (E-mail: petruk.dp@gmail.com)

З повагою, Оргкомітет

Завантажити pdf-файл запрошення.